Over mij  

Mijn naam is Fran Husstege – Knoops. Geboren en opgegroeid in een klein dorp midden in de natuur. Nu wonend in de stad Breda, een stad met historie en veel natuur. Opgegroeid tussen de dieren en helpen op de akkers. Spelen in de bossen en op de heide en in de kersenboomgaard van mijn ouders.  De liefde voor de natuur en het respect voor de natuur is van generatie op generatie doorgegeven. Trouw zijn aan de natuur en trouw zijn aan mijn eigen natuur, is me bijgebracht door mijn ouders.

In 2010 begon ik mijn eigen praktijk: Fran Natuurlijk en ben een natuurwerker. Ik begonnen bij de Academie voor kruidengeneeskunde dat later overging in Aardewijs. Hier ben ik tot op de dag van vandaag aan verbonden om mezelf te blijven verdiepen in mens en natuur. 

Als Fran Natuurlijk trok ik als natuurjuf met kinderen de bermen in om kruiden te ontdekken en we maakte er zalfjes van of brandnetelsoep. Ik gaf op zondagochtend kruidenwandelingen op het Begijnhof van Breda en ik had een Voetreflexpraktijk waar  mensen in hun eigen waarde en eigen natuur centraal stonden.  

Maar "Als het tij keert dan verzet men de bakens". Omdat mijn man ziek werd heb ik mijn praktijk gesloten. Mijn werk voor de natuur gaat altijd door en ik gooi het roer om van Fran Natuurlijk naar Fran Natuurgetrouw en schrijf nu levensverhalen van mensen. Soms waag ik me voorzichtig aan poëzie. Ik voel de behoefte om gevoelens tot uitdrukking brengen door ze op te schrijven. 

Met het schrijven van levensverhalen voor mensen die hun verhaal willen vertellen en later zeggen; ja, zo was het! Of voor mensen die hun levensverhaal niet verloren willen laten gaan voor hun kinderen of achterkleinkinderen of het in memoriam voor overledenen en niet te vergeten de liefdesverhalen voor bruid en bruidegom. 

Ik luister graag met oprechte aandacht naar verhalen die waar gebeurd zijn. Ik schrijf graag hun levensverhalen omdat de puurheid, de rauwheid, en vooral de liefde, altijd te vinden zijn.  Mensen hebben zoveel kracht om te leven. Soms zijn het levens waar zij zich  doorheen moeten slaan. Levenskracht is indrukwekkend.   

Vaak hoor ik:

"Het is ondoenlijk om mijn levensverhaal op te schrijven"

"Mijn levensverhaal, dat is met geen pen te beschrijven"

"Ik heb zoveel meegemaakt, hoe krijg je dat op papier? "

Mijn antwoord hierop is: "Jawel hoor, dat kan"

 

# Levensverhalen mogen niet verloren gaan voor de generatie na ons. # Levensverhalen niet zoals de ander het heeft gezien, maar zoals je het hebt meegemaakt en hebt beleefd. # Levensverhalen vanuit 1 gezin met 5 kinderen vertellen 5 verschillende levensverhalen # In een levensverhaal gaat het niet om eigen gelijk maar om persoonlijke ervaring en beleving. 

 

                                           Ik ben altijd op zoek naar verhalen. Vertel me je verhaal en ik zal het liefdevol verwoorden.     

 

Voor vragen en/of meer informatie, neem gerust en geheel vrijblijvend contact op.

Het schrijven van een levensverhaal kost 300 euro.

Weinig of geen budget? Ik kijk graag met u mee voor een passende oplossing.

 

Fran Husstege

St. Ignatiusstraat 27

4817 KA Breda

Tel 076- 5149407

06 135 15 990

Email: info@frannatuurgetrouw.nl

Website: www.frannatuurgetrouw.nl